naša priča…

Tražeći idealan materijal za potrebe zaštite od sunca i uređenja terase naišli smo na trsku i pomnijim razmatranjem ovog materijala uvidjeli smo njegovu jedinstvenost, kvalitetu i širinu moguće primjene.

2009. godine osnovali smo tvrtku Svijet trske d.o.o. sa ciljem promocije i prodaje raznih proizvoda od trske i tako smo krenuli u avanturu s trskom…

Od tog trenutka do danas izradili smo puno suncobrana, dekorativnih pletiva od trske, napravili smo cijeli niz krovova od trske na terasama raznih privatnih i komercijalnih objekata, izgradili smo preko nekoliko beach barova i niz raznih drugih objekata korištenjem isključivo trske i drva, kao 100% prirodnih materijala.

Entuzijasti smo koji izuzetno cijene ovaj jedinstveni materijal i pokušavamo svakodnevno pronaći nova područja primjene komponiranjem trske u moderno okruženje.

zašto trska?

Trska kao materijal je ustvari poznata još od pamtivijeka i ljudi je koriste u građevini već stoljećima, kao materijal izuzetne kvalitete, postojanosti i raznovrsnosti primjene.

Krovovi od trske, na primjer, se izrađuju već stoljećima, a predstavljaju izvanredno rješenje pokrova objekata, ne samo s aspekta estetike, već i iznimnih izolacijskih karakteristika ovog materijala. A trajnost trske kao materijala osigurava trajanje ovakvih krovova i do 100 godina.

Osim svoji dobrih izolacijskih svojstava, trska se često koristi i kao zaštita od negativnih elektromagnetskih zračenja poput podzemnih voda i sl., što je i znanstveno dokazano, pa korištenje trske kao termičke izolacije ima i vrlo korisnu dodatnu funkciju zaštite od ovakvih neželjenih zračenja.

Trska, zbog svoje karakteristične strukture, nije nimalo privlačna glodavcima i sl. nametnicima poput miševa, pa ste s tog aspekta sigurni da Vam se neće uvući u zidove i krovove Vaših objekata…

Jednom riječju – trska je uistinu veliki dar prirode i ne koristiti je zapravo veliki propust…

jedna od naših ekipa, stručnjaci za izradu tradicionalnih krovova od trske

trska je jednogodišnja samonikla biljka koja raste u močvarnim i/ili područjima uz vodene površine poput rijeka, potoka ili jezera